There was an error in this gadget

Saturday, January 22, 2011

Persiapan Majlis Tunang ^_^

Peepz... nak tunang  lambat lagi.. tapi rasa macam serabut nak pikir persiapan nanti... ohh, dah buat countdown.. lagi 7 bulan lebih... heheheeh... dush! apeape pun, kene pikirkan beberapa perkara supaya tak terkial-kial sesorang nanti... [sorang?? hukk... carik barang sesorang SEDIHNYE!] Kene survay harga barang2 jugek, beli sikit2 supaya nanti tak terasa berat sangat... honestly, barang2 memang kene beli awal tambah lak masa SALE...
Cakap pasal barang2, tak banyak yang nak dibeli untuk majlis tunang ni... focus on tunang dulu... wedding kene pikir jugek tapi bagi ila buat checklist majlis tunang dulu ehhh...
ok, kat bawah ni adalah check list majlis tunang nanti... kalau ade kurang tolong la tambah2 kan..

1. Baju tunang, Kasut, eksesori dan yg sewaktu dengannya
2. Pelamin tunang [versi kecik] [nak cari butik lagi]
3. barang2 hantaran, cincin etc
4. Catering untuk majlis tu nanti
5. make up
6. photographer
7. Gift untuk tetamu [perlu ke ekk?]
8. Hiasan hantaran
9. Timing

ok done... sure ada yang tertinggal but ila akan try update lagi nanti... nak tengok2 apa yang boleh dikongsi... and semua yang ila list down ni belum bgtau my mom.. heheheh.. bedebush!!! macam terawang-awang lak kt awan !

No comments:

Post a Comment