There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

TaG FrOM mISs SyAHiRa ^_^

Hye peeps... setelah lame tak mengadap blog ni, hari  ni baru ada masa nak meREPLY tag dari cik Syahira ... hehehe... sorry my sweet!
OK, Lets Start! ooeyEHH!!!!!

1. APAKAH STATUS ANDA???

Cik Illa dah bertunang secara tak rasmi dengan main anta2 cincin masa raye hari tu oleh bakal mak mertuaku... hehehe... so status saye adelah tunang pada encik tunang yang bucuk!

2. CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA???

Saye adalah seorang yang suke happy2, tak suke kuar umah, gile kucing, gile movie, tak suke shopping , sgt syg kat mak n adik bradik dan tunang saye... saye jugek suke berkawan... tak kisah la dengan sesape pun... kalo jumpe tu buat mcm 10 tahun dah kenal... kerja saye adalah suri rumah sepenuh masa! aiyakkk!!!!!!!! tipu! hehehehehe... asal saye PENANG... umor saye 2* tahun... kikkiikiki... teka sendiri!

3. CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA???

Blog ni asalnye suke2 je pasal seronok tgk orang ade blog... boleh share n cerita pasal diri sendiri, pasal info2 wedding.. dan boleh berangan macam2 dalam blog!! dush!! sgt menghargai kawan2 yang sudi melintas kat blog ni... tima kacehh... muahh!

4. APA PENDAPAT ANDA TENTANG DUNIA BLOG???

Suke!!! boleh tau mcm mane life orang lain... misi orang lain... kongsi2 happy dgn orang... kongsi2 orang punye happy... best lah!!!

5. NASIHAT KEPADA KAWAN YANG BARU NAK BUAT BLOG???

Tak boleh hangat2 najis ayam! heheheeh... bahasa kene sopan ye incik...
blog ni kite yang punye, suke2 la nak tulis ape... yg penting boleh share a few information dgn kawan2...

6. NYATAKAN KEUNIKAN BLOG ANDA???

Macam chips more... kejap ade, kejap takde... ikut tuan punye blog... kalo bz tu, kene silence mode... ape2 pun tuan punye blog mmg UNIK! hhiihhihih... muahhh!!

7. SAMPAI BILA NAK MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG???

Sampai bile2 asalkan saye mampu mengadap laptop n cari something untuk share dengan kawan-kawan... tulis tulis n tulissss je ape2 pun dalam ni yg penting encik tunang tak bace! hehehe... impian??? nak jadi blogger yang paling comey! erk?????? :P

8. TAG 5 ORANG YANG ANDA NAK KENAL???

sEMUa kott!!!!!  ila nak kenal semua... pasal ila slalu je melawat blog korang... cume korang je x tau... lalalalalala! much love!

-x0x0-

Saturday, January 29, 2011

Dewan Masyarakat Penyayang - Penang

Hye b2b... its a nice day... berehat di rumah dengan suasana hening [pasal ujan!]...
nyaman betolll untuk tidur... hehehehe...
just wanna share terutamanya b2b yang ada kat penang... ila dah dapat cari another hall untuk wedding... nice dan berpatutan... cuma bagi tahun 2011, sabtu n ahad dah FULL!
Huh~... kene cari hari lain la ok!!

DEWAN MASYARAKAT PENYAYANG



Harga untuk dewan ni RM850 termasuk kerusi meja... catering boleh pilih sendiri...
berbaloi jugek rasanya pasal tak kene paksa ambik catering diorang...
so b2b yang berminat tu boleh datang terus tengok dewan & booking...
tak silap ila dewan ni area Hospital Pulau Pinang...

-x0x0-

Thursday, January 27, 2011

Personal vs Kerjaya ^_^

hye girls... quick update again T_T...
sekarang sangat letih dengan kerja... kesihatan pun tak mengizinkan untuk terlalu aktif...
kadang2 hal sendiri terpaksa diketepikan dulu... nak buat macam mane, balik kerja je dah terlalu penat untuk fikirkan diri sendiri...
sorry lama tak update blog, tapi still visit blog kawan2 yang lain...
minggu ni mungkin akan bz sket, insyaallah kalau sempat ila akan update lagi beberapa information untuk b2b... dan untuk diri sendiri, nampaknya beberapa persiapan dah tergendala sekejap... insyaAllah ada rezeki nanti ila akan sambung balik persiapan tu... T_T
take a good care of urself yea semua b2b.... much love! -xoxo-

Monday, January 24, 2011

Dewan Mutiara Kompleks Tabung Haji Penang - PENUH!

Quick Update!
Dewan dah penuh... nape la tak booking siap2 tahun lepas illa! DUSH!
bulan 11 penuh... bulan 10 penuh... SO?

MISTI CARIK ALTENATIF LAIN!

ATAU....

TARIKH LAIN????????? [huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...]

TetaMu MaJLiS KaWeN ^_^

Hye b2b... Mood ila sudah ok hari nie... [takmau cakap pasal tunang dah.. waa!]
Smalam call mum, tanye nak buat brape pack...
Ingatkan Nak Tempah 500 pax je... tapi kan mak cakap TAK CUKUP!

TAK CUKUP KE????

                                                        GAMBAR DARI ENCIK GOOGLE
Alaaa... baru nak buat majlis yang grand2 dengan tetamu yang tak brape ramai... hukkk..
tapi nak kawen ni tak leh ikut diri sendiri je...
nak jemput sedara mara lagi, [yg jauh2 kene jmput jgk tau!], kawan2 skolah, kawan2 tabika, kawan2 mak, kawan2 kakak2, kawan2 adik2, DAN sesape yang diorang nak jemput lagi ikut sesuka hati... dan mak cakap kene buat 1000 PAX!!! Aiyakkk!!!!!!!!!!!


Ila nak buat majlis yang macam ni ==>

1. PANGGIL 500 ORANG JE [datang 2 orang je dgn pasangan]
2. SEMUA DUDUK DULU, PENGANTIN SAMPAI BARU MAKAN
3. ADA PERSEMBAHAN NYANYI2 [pengantin pun nak nyanyi! hak hak..]
4. MASA BALIK TU PENGANTIN TUNGGU KAT PINTU SALAM2.. [chewah cam artis lak!]
5. IKUT SESUKA ATI PENGANTIN LA PASAL MASA TU KAMI KAN KING & QUEEN!!
                                 BOLEH???

waaaaaaaaaaaaa... nape ade adat yang kene panggil semua orang??? [Heeee... :P]

KALAU BYK KERETA MACAM NI BOLEH PENGSAN WOO...




So sekarang kene buat persiapan yang banyak... memang tak elok kott mengeluh...
Macam tak ikhlas kan? tak baik la illa!!! [ade le sket] hihihihhiih...


-xoxo-

HaRaPaN HANCUR T_T

ENTRY NI START DENGAN GAMBAR! T_T




BEDEBUSH!!!!!!! [sound effect!]

Rase macam-macam skarang ni... nak nangis [tipu], rasa hampa, NAK LOMPAT pun ade...
NAPE????
PASAL.....


















MAJLIS TUNANG TAK JADIK! KESIAN TAK???

Angah baru cakap yang membazir tunang tu pasal tarikh kawen dekat sangat...
Bulan 9 dengan bulan 11 = beza 2 bulan je...
SO FOCUS KT KAWEN JE LA.... [sbenarnye memang ila yg gatal sgt nk tunang!]
Macam mane pun sebelum akad nikah misti tunang dulu utk dapat cincin...
Hukkk....



KENE PADAM TAK ENTRY PASAL TUNANG??
TAK PAYAH KOT...
KALAU2 BLOGGER2 LAIN NAK BACE [perasan]
COUNTDOWN DAH PADAM
T_T

Sunday, January 23, 2011

Baju Tunang [DiLeMa TerLaMPaU GiLe PURPLE]

Darling2, iNi adalah salah satu masalah ila... adesssss... kalau semua b2b yg ila jengah2 blog diorang sangat suke PINK, ila pulak sangat gile purple... SANGAT! Cari baju tunang pun mata asik nak carik purple je... adess... kalo kawen nanti takkan nak buat sama warna jugak... dush!

ohh... berangan dengan hebat nak buat baju cantik2... sebab tu la tengah diet secara dasyat untuk pakai baju yang cantik dan nampak cantik... suwiittt kan? [perasan kotttt]

Konon2 design baju sendiri padahal cilok dari encik google!! [tetap ada unsur purple!]



dan berangan jugek nak baju mcm [drumroll pls]



                                ..........


                               ..........



                                ..........


                           NIE !!!



warna ape yang Cantek lagi ek??? Help...

-XOXO-

Dewan Persandingan [Dewan Mutiara Tabung Haji Penang] ^_^

Girls... Again!!! heheheeh... hari ni macam banyak masa lapang so boleh la update blog secara bertubi-tubi... ni lari sket dari topic tunang, skrang ke topic W-Day... kene survay2 banyak2 kan... yang ila survay ni pun area2 my hometown la ek... penang n kedah.. darling2 yang kat penang n kedah leh la share2 kalau ade dewan2 yang best, menarik & harga berpatutan...
Ila baru je lepas tengok2 dewan2 kat penang ni... credit to CIK SYAFA sebab banyak membantu... thanks darl... memandangkan ila keje kat kolumpo, hometown lak penang so keje2 mencari dimudahkan dengan menilik blog cik syafa ni... hihihihih.. muah muahhh..
Ni adalah salah satu dewan yg ila berjaya survay... cantek, tapi mahal sket la... ada bilik yg macam bilik hotel, boleh la rehearsal kawen kawen dlm tu... weeeeeeeeeeeeee....
Kalau rasa-rasa nak tengok pekej dewan tu sile klik DISINI ... kalau rase2 malas nak klik meh ila cite siket2 dengan bermurah hati jiwa dan raga...
kat sini ade 4 pekej...



1. Pekej Merpati Sejoli [dewan + sajian] = RM29.00
2. Pekej Kasawari Teguh [ dewan + sajian ] = RM 22.00
3. Pekej Nuri Pelangi [dewan + sajian ] = RM 25.00
4. PEKEJ MERAK KAYANGAN [Dewan + sajian] = RM19.00 [hijaukan pasal suke pekej ni.. murah sket! hahahaahah...]

diorang ade perkhidmatan tambahan jugek macam:

pelamin, kompang, marhaban, kek, kad kawen, DJ, fresh flower & buah tangan...

hurmm... ape tunggu lagi???? kalo rase2 mampu boleh la buat tempahan tp jangan same dengan tarikh wedding ila k... hehehehehe... nanti kene kawen samesame pulak!

Saturday, January 22, 2011

Persiapan Majlis Tunang ^_^

Peepz... nak tunang  lambat lagi.. tapi rasa macam serabut nak pikir persiapan nanti... ohh, dah buat countdown.. lagi 7 bulan lebih... heheheeh... dush! apeape pun, kene pikirkan beberapa perkara supaya tak terkial-kial sesorang nanti... [sorang?? hukk... carik barang sesorang SEDIHNYE!] Kene survay harga barang2 jugek, beli sikit2 supaya nanti tak terasa berat sangat... honestly, barang2 memang kene beli awal tambah lak masa SALE...
Cakap pasal barang2, tak banyak yang nak dibeli untuk majlis tunang ni... focus on tunang dulu... wedding kene pikir jugek tapi bagi ila buat checklist majlis tunang dulu ehhh...
ok, kat bawah ni adalah check list majlis tunang nanti... kalau ade kurang tolong la tambah2 kan..

1. Baju tunang, Kasut, eksesori dan yg sewaktu dengannya
2. Pelamin tunang [versi kecik] [nak cari butik lagi]
3. barang2 hantaran, cincin etc
4. Catering untuk majlis tu nanti
5. make up
6. photographer
7. Gift untuk tetamu [perlu ke ekk?]
8. Hiasan hantaran
9. Timing

ok done... sure ada yang tertinggal but ila akan try update lagi nanti... nak tengok2 apa yang boleh dikongsi... and semua yang ila list down ni belum bgtau my mom.. heheheh.. bedebush!!! macam terawang-awang lak kt awan !

Hantaran Majlis Tunang ^_^

Girls... pls help me! ila dah agak dah my dear future hubby akan bagi duit je untuk beli semua barang2 hantaran termasuk sebelah dia... ohh gosh! dush! dush! sbenarnye ila memang dah list down semua barang yang nak dibeli tapi macam tak happy bile beli secara solo... [haruslah secara duet baru meriah kan?]
so i was thinking ape yang nak dibeli kalau pergi sorang2... to be honest, even dia jauh kat seberang borneo, majoriti barang2 n nak shopping2 mesti tunggu dia balik...
fine... [tarik nafas.... lepasss]... so memang kene beli jugek nanti pasal dia balik pun lambat lagi... untuk majlis tunang yg rasmi [sebelum ni tunang anta2 cincin je kott] bulan Sept ni, ila akan bagi dia 9 dulang and dia balas 7 dulang...ok bawah ni hantaran untuk majlis tunang kami!

hantaran CIK ILLA pada ENCIK TUNANG:::
1.  sireh junjung
2. kek [haruslah sec rec]
3. coklat
4. kain baju melayu [utk nikah nnt]
5. sejadah
6. purfume
7. cincin
8. buah-buahan
9. Kasut [boleh pakai nikah nnt] hihihih... *_*

hantaran ENCIK TUNANG pada  CIK ILLA:::
1. sireh junjung
2. kek [misti sec rec jugak!]
3. buah-buahan
4. purfume
5. CINCIN [op kosss]
6. kain pasang utk nikah
7. kasut

sudah.... untuk wedding nnt2 ila list kan... skarang misti fokus pada majlis tunang dulu... weeeeeeee.... semoga Allah swt memberkati majlis ni... dan semoga ila dapat cuti... hukk... kalo tak dapat, nampaknye sebelum akad nikah nnt kene tunang dulu [untuk dapatkan jugek cincin tunang]... hihihhihihi... great idea right????

-x0x0-

Friday, January 21, 2011

Wedding Video ^_^

Ohh dear... tengah bermesra mesra dengan encik YouTube, terjumpa wedding video yang sgt nice [at least for me!]... waaaahh nak mcm tu jugek walopon tak buat kat hotel... stakat kat dewan boleh kan? boleh laaa... halal la ek! hihihihi... ok JOM TENGOK!!


Dah tengok??? Nice kan? kan? heeee syiok nye kalo ade video kawen mcm tu... tomey je! kalau ade yg berkenan, boleh la klik link INI .. saje saje nak tengok package kot2 boleh la buat kat ila video mcm ni... dah tlg promote ni, diskaun plss!! :P

AkTiViTi Di CuTi THaiPuSam ^_^

Hye girls... hari ni sgt lewat ila sampai rumah... jalan sgt laaaa JEM!!! Tambah2 depan batu caves... dah tau org tgh berarak, gatal lalu jugek... [ingat dah abes]... hihihihih.. tapi tak abes lagi... letih....
Ohh nak cerita pasal aktiviti semalam... semalam bersempena dengan cuti thaipusam, ila menghabiskan masa dengan tiqah... wahhh kami bergotong royong siapkan bunga telur dia.. santekk!!! ila tolong pusing2 dawai n buat ape2 yg termampu... nak buat bunga telur sendiri, rasa mcm lambat lagi... so better tlg tiqah memandangkan Big Day dia dah makin dekat!!! Jap gi ila upload pic bunga telur tu... hihihihihi... misti cik tiqah gumbiraa nanti bile tgk pic tu.. sorry my pren, mane tah letak cabel nokia nih... [masih carik kat rak CD yg kemas  ni]
oK, bunga telur tiqah pun bunga stokin... comey je... sampai mlm la kitorg bergotong royong buat bunga tu... and finally siap la 6 kuntum bunga besar n 6 kuntum bunga kecik... heeee...
SANGAT BERMAKNA CUTI NI!!!

Monday, January 17, 2011

Kad Jemputan Kahwin ^_^

hye girls... lame x update blog ni... sorry, sgt bz minggu ni...
ok now ila nak share koleksi-koleksi kad jemputan yang ila curik2 tengok dr encik google..
ila pun sebenarnye tak berniat untuk design kad jemputan sendiri... jom tengok je la kad2 ni okey... ^_^

UNIK DAN COMEY!!



MY FAV COLOR!! CANTIK JUGEK!



KAD YANG ADE GAMBAR... [ila x minat sgt nk letak pic sndiri] heee...



KAD PANJANG YG NICE!!


Ok done.. nanti kite cari lagi koleksi kad yg cantik... nanti ila akan update.. hmm ila nak cari koleksi2 gift utk tetamu... ^_^

Sunday, January 9, 2011

Hari cuti... tido-tido.. ^_^

WhOOtTT... Hye peepz...
dua hari ni memang hari bermalas malasan bagi ila pasal injured lutut dah semakin teruk...
ingat nak berjalan jalan tengok pameran perkahwinan tapi hajat tak kesampaian.. memang kesian kat diri sendiri... tapi tak per pasal next week ade expo perkahwinan lak kat Midvalley... okeppp.. kali ni kene tabah untuk pergi...
ooohhhhh... injured lutut dah lame tapi lately lagi teruk... rupenye tisu koyak... duadua lutut pulak tu... hukkkkkk... hantaran tetap tak boleh diskaun!
ila dah start listdown beberapa barang untuk hantaran nanti... ila plan nak bagi 13 dulang.. erm nanti ila akan bagitau okeh... much love fren!

Thursday, January 6, 2011

Tips 8 hingga 6 bulan SEBELUM PERKAHWINAN

LAPAN – ENAM BULAN SEBELUM perkahwinan:


Geng, ni tips pada sesape yang nak kawen nanti... pada yang terOVER excited [mcm saye].. yang lagi 10 bulan ni... boleh la jugek ikut tips ni... kira halal la ek! 


Bakal pengantin lelaki dan perempuan perlulah berbincang terlebih dahulu tentang beberapa perkara seperti berikut:
Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
Berbincang hal-hal perkahwinan (adat perkahwinan) dengan ibu bapa dari kedua-dua belah pihak bakal pengantin.
Menentukan perbelanjaan yang akan dikeluarkan oleh kedua-dua belah pihak pengantin untuk majlis perkahwinan tersebut.
Menentukan konsep majlis perkahwinan (hantaran, pelamin, bilik tidur dan lain-lain hiasan) yang anda ingini.(Majlis di hotel atau taman.)
Rujuk direktori perkhidmatan perkahwinan (jurusolek, koleksi pakaian pengantin, bunga, kad jemputan perkahwinan dan lain-lain) di majalah, internet, buku atau melalui rakan-rakan yang telah berkahwin bagi mendapatkan gambaran awal.
Mengenalpasti baju pengantin serta tetapkan bilangan pakaian persalinan yang diingini. (bagi yang bertudung, pastikan anda memilih pakaian yang disediakan sekali dengan pakaiannya)
Tempah jurusolek/juruandam untuk majlis perkahwinan anda
Mencari rumah baru, sama ada sewa atau membelinya.
Kenalpasti Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah atau badan-badan Islam (swasta) yang berdekatan dengan kawasan anda, untuk mendaftar kursus pra perkahwinan. (Sila klik di sini untuk senarai Jabatan Agama Islam seluruh Malaysia)

Pelamin~ Pelamin~

hye guys... hari ni tak gi pameran perkahwinan lagi... masa tak mengizinkan... esok kot ila pergi... INSYAALLAH... So hari ni carik2 koleksi pelamin kat internet sementara menunggu perjumpaan dgn big boss jap lagi.... carik punye carik punye carik tibe2 terjumpa koleksi pelamin yang chomey... warna putih bersih... cheewah!! 

MARI MENENGOK PELAMIN


comey tak?? bunga hidup n simple je... tapi kalau tambah sikit2 dengan color tema kita pun ok kan??? [buat pandai2 je... tu pun kalau apek yg kasik sewa pelamin tu bagi].. hehehehe..
ohhh... lepas ni nak tengok-tengok list yang perlu ada untuk buat persiapan... diciplak  khas dari atiqah...hehehehe... kepada atiqah, sile jgn marah~... 
much love yea... nnt kite share2 lagi... nak carik pelamin yang lagiiiiii chantek...

PeNeMaN SeTiA -_-"

Girls, last 2 dayz ila ade peneman setia masa buat list and bunga telur... ni sekadar sampingan je... kawan baik ila [dia yang nak kawen bulan Mac ni.. ila tumpang sekaki buat bunga telur] and a little cute monkey... MONKEY?????????????????
hahahaha.... yup! yup! jangan tak percaya... nak share dengan u guys...

ME & ATIQAH WITH LULU




ITS LULU!!!!



BARANGAN BUNGAAN ATIQAH...



Girls... bunga telur atiqah ni bunga riben... cantik, tapi susah nak buat sebab kene pusing2 ... hahahahaha.... tak sanggop akak dik!!! its nice... esok ila akan tangkap gambar & letak kat sini... ohhh... sesape nak tempah boleh je... kami bukak kedai dalam pejabat! hahahaha... pls pls boss... jangan baca blog i!! :P

Bunga Stokin ^_^

hye peeps...

Ila dah sampai rumah [finally] jam 9 tadi... sudah kenyang, mata dah tinggal sparuh.. hehehe.. nak tunaikan janji [ade ke janji ek?] ptg tadi ila cakap nak upload picture bunga telur yang saje-saje design sendiri... OMG.. even rasa mcm pelik, tapi ade orang cakap OK! kira OK la tu kotttt...

          BUNGA STOKIN BUNGA TELUR CIK ILA



Girls, please abaikan background ok.. hahahahaa... dalam pejabat pun ada masa nak tangkap gambar... ni ade beberapa yang dah siap, macam2 bentuk... sebenarnya mak ila dan kakak2 dah cakap beli je bunga telur, cuma hantaran boleh la gubah sendiri... tapi saje saje nak happy lelebih nak tengok hasil tangan sendirian berhad... ape salahnye kan... ade lagi satu ila nak tunjuk... lets check it out!! yuk!!

    BUNGA BUNGA CINTA


Ni yang terbaru ila buat tadi... nak tambah-tambah lagi ni.. yang paling penting, BEKAS tu kene tukar... [terasa malu tengok bekas tu... hehehehe]...

TAK SABAR NAK GI EXPO PERKAHWINAN!!! NANTI ILA TGKP GMBR BANYAK-BANYAK OKEY!!!

Bunga Stokin Bunga Telur ^_^

hye peeps... ALooHa!!


Even lambat lagi wedding ila ni, skrang dah berkobar kobar buat bunga telur...
dah plan nak buat color purple, pearl white and pink... TAPI tak cantik!!!!
rasenye jap lagi ila akan upload picture bunga telur tu... blm ade FINAL DESIGN.. hihihihihih....


Ila still kat office... tak bawak laptop! aiyoo... blogging guna laptop kawan {tq cik kawan}...


semangat nk buat bunga telur ni asalnye menyebok nyebok tolong kawan cari barang...
dia nak kawen bulan Mac, so memang PATUT dia yang bz...
Walaupun menumpang sekaki buat berbunga telur, [azam diri sndiri sehari buat 1  je!], 
nampaknye cik Ila lagi SEMANGAT!! 
Macam biase la, Jumaat ni dah plan nak gi PAMERAN PERKAHWINAN kat ampang point...
weeeee... mcm best!! Encik Tunang lak bz dengan kerja, cinta jarak jauh ni mmg mcm ni...
hukkk.... kalau dah kene naik flight tu kire CINTA JARAK JAUH la kan...
encik tunang tengah buat preparation masuk operasi... so dia memang tak involve sangat dengan aktivit berkobar kobar ila... 


PAMERAN PENGANTIN!!!! 

Wednesday, January 5, 2011

Counting Days

ALOOHA...  Firstly ila nak cakap THANKS A LOT pasal sudi meninjau kat blog ni...

Tak sabar rasenye nak share something dgn kawan-kawan...

yeeeeeee... even weeding ila lambat lagi [bulan November], dah berkobar kobar buat persiapan...

                     CINCIN DARI ENCIK TUNANG....                                             


Lepas nie ila akan cari Link yang best2 utk bakal pengantin ok... share it together...

LUPE!!! Lusa [ 7, 8 dan 9 Jan 11] dah start EXPO PERKAHWINAN kat ampang point!

JOM! JOM!! TERUJAA.....