There was an error in this gadget

Tuesday, February 22, 2011

::: Penghibur Hati :::


As Salam Girls
Sebelum Tulis Ape-Ape
Nak Bagitau Masa Pic Ni Diambek
Adalah Masa Rehat
Malas Balik Bilik Pasal
Tengah Berkabung Makan! aiyakk... diet la..

So Untuk Mengisi Masa Rehat
Dan Mengubat Hati Yang Luka Lara hukk... >.<
Illa Baca Komik Kegemaran illa

'SHIN CHAN'

Trust Me!!
Memang Berkesan Menghiburkan Hati
Life Must Go On!!

*SENYUM LEBAR-LEBAR*

::: FACEBLOG :::

As Salam peeps...
Di saat mood tengah down ni
Tak tahu nak buat ape
Thanks for liyana yang post pasal Faceblog ni

*KETINGGALAN JUGEK ILLA NI*
hihihihihi..

Illa pun nak share pasal faceblog ni la
semoga tak rasa bosan yang melampau
pasal lately selalu rasa stress





Marilah same-same join
*sorry syg2.. illa bebetul takde idea*



Saturday, February 19, 2011

::: Mata Panda Kot! :::


Selamat Hari Cuti Kawan2
Dah Beberapa Hari Ni Tido Lewat
AKIBATNYA??

OooYeeHH!!!!!!!!!
'MATA PANDA'
Tak Bestnya La......

Friday, February 18, 2011

::: Bunga Pahar - Bunga Songket :::


As Salam all fren & b2b
or Mantan b2b
Tadi Tengahari Masa Rehat
Illa Tengok Rancangan Wanita Hari Ini

pheew.. Cerita pasal Bunga Songket
Dalam Hati Illa Tiba2 Rasa
CANTIKNYAA!!!!!!!! over excited!!! :P


From Google
Bila tengok harga pulak
RM8 - RM50 SATU!!!!!!
Erk... No thanks.. better illa DIY..

Ade sesape ke berminat nak ajar illa??
Hehehe... Suke lah!!!
Rasa Macam Nak DIY Jee...
Bila dah pandai nanti
Boleh tempah kat illa ye!! hihihhiihh...

SILE SETUJU! SEKIAN... MUAHHH2 MANYAK2...

- MUCH LOVE -


::: Hei Nyamuk!! :::


Hei Encik Nyamuk
Sila Jangan Main Kasar Ye!
Tak Perlu La Gigit2 iLLa
Tau La Darah iLLa Ni MANIS!!

Ok, dah!!

- MUCH LOVE -

Thursday, February 17, 2011

::: Sniper Cap Rumput :::


Hye peeps...
Nak cerita pasal aktiviti semalam
Latihan Menembak

Konon2 mintak nak menembak awal
Dapat jadi orang first
Dapat pun target nombor 1!! chewahh....
Dengan rasa confident nih!!!

Yang tak tahan tu
SIAP SURUH ORANG TANGKAP GAMBAR!!
Bergaya macam Sniper
Esok illa upload pic tu
Tapi lepas dapat result menembak
Memang agak teruk dasyat!!
Wahahaah...
HEBAT KOT!! *TIPU*

Ape-ape pun
GAYA MESTI HEBAT!!!
hahahahaha... den malu oii!!!!

::: SABARLAH SAHABAT :::


Illa tak tau nak start mcm mane
Tapi illa rasa sedih sgt
Kawan baik illa di duga Allah swt
Sangat Hebat dugaan dia
Wedding day pun dah tak lama
Illa doakan semoga segalanya selesai
Sabarlah wahai sahabat
Dugaan itu petanda bahawa
ALLAH SWT SGT MENYAYANGIMU

- MUCH LOVE -

Wednesday, February 16, 2011

::: KISAH KELUARGA SAYA :::

ILLa nak cerita pasal FAMILY iLLa
Orang2 yang sgt illa sayang


My Dad.. he's always my SUPERHERO
Tapi Allah swt lebih sygkan abah
Allah dah jemput abah dulu
i love him so much.. T_T



My Mum... she's a POLICEWOMAN
Sangat baik dan tegas
Syg mak sgt2 jugak...
Nak selalu ada dengan MAK!


My 1st sis... Army Officer
Tapi suke bergaya macam MODEL
Suke cantik2.. ampun ye along!! hihhiihhi



My 2nd sis.. TEACHER
Ajar Bio & Kimia i hate that subject T_T
Maintain CUN even dah ada 2 anak



Ni ??? ME laa!!!!
Kerja pencuci tandas
Kat Kem askar... T_T



The only 'boy'.. Adik saye ni
Baru habis degree sport sc
Sekarang tunggu nak konvo
SANGAT SUKE MAIN SUKAN
DAN SUKE MAIN2



My sis.. dia kat UK skarang
Study TESL
Ade kembar seiras
Yang kat BAWAH ni kembar dia



Kembar dia ni NURSE
Training lagi..
InsyaAllah lagi setahun lebih
Tak payah susah2 gi klinik dah
hehehehe....



Yang ini nombor 7... NURSE
Ehh.. student jugek lagi
Ade 2 nurse kat umah saye!!
Yehaa!!!!!!



Taraaaaa... FINALLY!!
Yang ni yang BONGSU paling manje..
Student lagi ehh.. bawah umur.. hihihihi
BARU Form 3!!
Harap2 PMR ni ok la tau!!!

Ok la.. tu je family illa...
abah, mak n adik bradik illa
yang illa SANGAT SAYANG


- MUCH LOVE -











Tuesday, February 15, 2011

::: WAKE UP!! :::


Esok pagi ada 'Kerja Penting'
So kene bangun awal
SANGAT AWAL YE!!!

Orang cakap
Kalau nak bangun awal
TEPUK2 BANTAL
CAKAP DGN BANTAL
KITA NAK BANGUN PUKUL BERAPA

BETOI KA???

Takpe la...
Harap2 illa boleh bangun esok
Nak pergi berperang kerja

- MUCH LOVE-


Monday, February 14, 2011

::: HARI UNTUK HIBERNASI :::


Salam Maulidul Rasul kawan2
Hari ni illa cuti
Bangun lambat awal jugek.. tipu..
Sampai sekarang rasa mengantuk
Macam boleh re-sleep (ada ke perkataan ni!)

JADI....
Illa rasa la kan
Hari ni mungkin sesuai untuk
BERHIBERNASI

Selamat Cuti!!!!

- MUCH LOVE -

::: HONEYMOON MEREKA :::


Let's talk about honeymoon
not mine!! lambat lagi ye... hehehehe
My bestfren cik Puan Sha - 26 feb jadik puan!!
AND
cik Puan Eina my fSIL.. 5 Mac!!


Gambar kat atas tu
KRABI, THAILAND
Dua2 b2b ni pilih tempat ni
Even diorang tak kenal each other
Tibe2 pilih tempat yang same
aip!! hanimun same2 ye!

Memang sesuai untuk
ORANG BERJIWA ROMANTIK
Macam cik illa Mereka2 ni
Hotel2 pun murah
Boleh klik kat SINI
Kalau nak survay pasal hotel2 tu ye!

SELAMAT HONEYMOON!!!
ILLA LAMBAT LAGI KOTT.... T_T

-MUCH LOVE-


Sunday, February 13, 2011

::: PUTERI IMPIAN :::


Hari ni tibe-tibe rasa DOWN
Kan best kalau jadi princess
Princess kan...





CANTIK





BAIK





RAMAI DAYANG





BOLEH DAPAT MACAM2





KAWEN PUTERA RAJA ampun ye encik.. hihiihi






TAK PAYAH KERJA


Nak jadi tuan puteri boleh tak???
SUKE LAH!!!!

PUTERI IMPIAN yang merepek je... haishh...

- MUCH LOVE -



Saturday, February 12, 2011

::: INI BELOG APE :::


Ade kawan cik illa tanye

BELOG KAU NI BELOG APE??

BELOG KAWEN KE
BELOG SUKA SUKI

Cess... soalan!!!!!!!!!!!!!!!!
















JAWAPANNYA:::


























Boleh jadik belog KAWEN




Atau pun...








BELOG DIRI SENDIRI








BOLEH KAN??????

Hehehe....



Sayang semua semua...

-MUCH LOVE-

:: NAK BELOG CANTIK MACAM MEREKA ::


Selalu jengah belog kawan-kawan
semua cantik je
bila tengok belog sendiri
rasa tak best
tak cantik jeee...

Nak la belog yang cantik macam
dan kawan2 lain

ohh... topic selalu merepek sikit lately..
banyak lari dari topic asal - 'w-day'
b2b, cik illa akan update pasal 'w-day'
bila cik illa habiskan BIG TASK

:::much love:::



Perarakan Hari Tentera Darat Ke-78 - Dataran Merdeka


Darling2... sorry ye, entry ni bkn pasal e-day or w-day... hihihih...
Tapi pasal LAST TASK cik illa kat KL ni...
Cik illa handle tugasan kat dataran nanti.. ada perarakan..
lebih kurang 3000 orang dan aset2 tentera darat berarak...
kat DATARAN MERDEKA pada 6 MAC 2011... sile datang!

Letih jugek perancangan tugasan ni.. blogger2 syg boleh la datang jmpe cik illa kat sana... hehehehe.. nanti illa akan update pasal aset2 yang akan dipamerkan pada hari tu... BANYAK SANGAT!!

MUCH LOVE!

Tuesday, February 8, 2011

Rindu BEBY


RINDU SANGAT KUCENG GEMOK NI!!!
SEKARANG BELIAU DUDUK DGN MAK KAT PENANG...
HUKK... RINDU NAK MAIN KEJAR2...
NAMA SI GEBU NI BEBY..
DAH 2 TAHUN LEBIH KOTT... hihihihihhi...
JAGA DIA 8 BULAN JE PASTU BAGI KAT MAK..
BUAT KAWAN!! hehehehe... kesayangan mak!


NAK HAPPY MACAM ORANG LAIN

Ya Allah... semoga Kau berikanku ketabahan hati...
Bila jengah2 blog kawan2, semua happy2...
Semua menulis dgn gembira... alhamdulillah syukur dgn kegembiraan diorang...
Even illa tak kenal blogger2 ni, tapi illa dapat rasa happy bila baca blog diorang...
Life illa? Mungkin indah di luar... dugaan sangat hebat...
Mungkin segala yang dirancang akan hilang mcm tu je...
Tapi takpe, illa akan cuba carik ape2 topic untuk buat kawan2 yang baca blog illa ni happy jugek...
BAGI ILLA MASA YE...

Monday, February 7, 2011

Gaun Pengantin - [MUSLIMAH]

Cik Illa try survay kat mr google... nak cari idea untuk gaun wedding nanti...

Nak pakai masa potong kek! heeheheehe...Tapi macam takde yang berkenan... hukk... susah la macam ni... PURPLE PLS!!


ikhsan dari encik Google


Hari Sedih

Besarnya dugaan cik illa lately..

Rasa nak gugur jantung...

Dalam masa yang sama kerja banyak sangat... letih..

Takde orang nak mengadu... cik abg dlm operasi..

MEMANG RASA NAK NANGIS SANGAT...

* SORRY, POST NI JUST LUAHAN PERASAAN SENDIRI.. TAKTAU NAK CKP KAT SAPE*

Sunday, February 6, 2011

Feel DOWN

Salam peepz... hari ni cik illa tak tau nak rasa ape...
hari ni birthday my mum.. semoga mum dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..
sayang mak sangat!

feel down course of him... dah 5 hari diam je...
bz operasi kot... mesti tinggalkan handphone pastu gi masuk hutan...
nape la dia tak tau cik illa ni sangat risau kalau tak dapat contact..
at least msg la... sangat sedih ni.. tak suke! tak suke!

nasib la kot.. kene terima kalau dah decide couple dgn encik berbaju hijau ni...
tapi hari ni memang takde mood langsung...
memang rasa MERAJUK tahap 8!

takmo kawan la!!!

Thursday, February 3, 2011

Home Sweet Home

CIK ILLA SUDAH ADA DI RUMAH!

YABEDABEDOOOOOOOOOOO!!!!!!!!

SEKIAN~~ ^_^

Wednesday, February 2, 2011

Budak Kecik Cakap Saye 'KAKAK POLIS'

Dengan berpenat lelah balik dari kerja tadi, sempat jugak ila singgah 7 eleven...
Konon2 nak beli asam tapi tak berkenan la pulak koleksi2 asam kat situ... hukk hukk...
tiba2 ada sorang budak kecik dalam lingkungan umur 4 tahun jerit, 'HAI KAKAK POLIS!'
tekejut ila!! die tunjuk kat mak & ayah dia 'kakak polis' ni nak beli asam! malu ooo~~
cik adik yang comey, sebenarnya polis tak pakai uniform warna hijau... hihihihih..
cakap dalam hati je la sambil senyum2 kuceng kat budak kecik tu...
[tak glemer ke keje cik illa ni??] T_T



-xoxo-

Tuesday, February 1, 2011

Diet Program

Hye darling2... hari ni nak cerita pasal program diet ila yang dah BERLANGSUNG selama 2 minggu! hihihihih... konon2 nak pakai baju cantek, tengok badan kat cermin dah macam TONG, so dengan bersungguh-sungguh ila pun start la diet...

Macam yang Garfield cakap, 'DIET means DIE + T. If u DIET, u will DIE!'...
hahahaaha... kalau ikut cakap si kuceng gemuk ni, mesti badan pun jadi macam dia..
to be honest, DIET MEMANG SEKSA JIWA RAGA! hahahahaa... tak boleh makan macam2 yang sedap dengan mengikut napsu!

Ok, nak cerita pasal program diet ila, tibe2 melalut ke garfield pulak.. sepanjang 2 minggu ni, berat ila dah turun 5kg... target nak turun seminggu 3 kg, tp minggu ni gagal pulak pasal makan coklat... hihihihhi... dush! so cuma turun 2kg je minggu ni.. untuk kesihatan, sile jangan ikut sangat program diet yang dasyat ni ye...

pagi2 ila cuma makan quaquer oat dengan air suam/ air masak... pastu gi keje...
sebelum 12 tghri, ila akan minum 1.5liter air kosong...
tengah hari makan yogurt dan air kosong...
petang dalam pukul 6 sebelum pukul 7, ila cuma makan bihun sup atau bihun goreng..
air kosong lagi!!
kadang2 telanggar pantang, pepetang minum nescafe suam! aiyakk!! mmg degil kott!

TU JE LA YANG ILA MAKAN SELAMA 2 MINGGU NI!! HASILNYE, TURUN 5KG!

yang penting, kalau rasa nak sakit tu kene stop kejap la.. ha, buah2an pun bagus tapi ila tak ambik sangat pasal taktau nak makan masa bila! bedebush!!

Cinta Jarak Jauh T_T

Darling2... just wanna share something...
sangat2 sedih pasal encik tunang masuk operasi di sempadan brunei... T_T
susah nak contact.. lepas tu kalau beliau dah habis kerja, mesti tido awal...
kan kat sana lebih cepat gelap.. so masa tido dia lebih awal...

SAYA NAK TERBANG KE SANA UNTUK JUMPA 5 MINIT!!