There was an error in this gadget

Tuesday, February 1, 2011

Diet Program

Hye darling2... hari ni nak cerita pasal program diet ila yang dah BERLANGSUNG selama 2 minggu! hihihihih... konon2 nak pakai baju cantek, tengok badan kat cermin dah macam TONG, so dengan bersungguh-sungguh ila pun start la diet...

Macam yang Garfield cakap, 'DIET means DIE + T. If u DIET, u will DIE!'...
hahahaaha... kalau ikut cakap si kuceng gemuk ni, mesti badan pun jadi macam dia..
to be honest, DIET MEMANG SEKSA JIWA RAGA! hahahahaa... tak boleh makan macam2 yang sedap dengan mengikut napsu!

Ok, nak cerita pasal program diet ila, tibe2 melalut ke garfield pulak.. sepanjang 2 minggu ni, berat ila dah turun 5kg... target nak turun seminggu 3 kg, tp minggu ni gagal pulak pasal makan coklat... hihihihhi... dush! so cuma turun 2kg je minggu ni.. untuk kesihatan, sile jangan ikut sangat program diet yang dasyat ni ye...

pagi2 ila cuma makan quaquer oat dengan air suam/ air masak... pastu gi keje...
sebelum 12 tghri, ila akan minum 1.5liter air kosong...
tengah hari makan yogurt dan air kosong...
petang dalam pukul 6 sebelum pukul 7, ila cuma makan bihun sup atau bihun goreng..
air kosong lagi!!
kadang2 telanggar pantang, pepetang minum nescafe suam! aiyakk!! mmg degil kott!

TU JE LA YANG ILA MAKAN SELAMA 2 MINGGU NI!! HASILNYE, TURUN 5KG!

yang penting, kalau rasa nak sakit tu kene stop kejap la.. ha, buah2an pun bagus tapi ila tak ambik sangat pasal taktau nak makan masa bila! bedebush!!

No comments:

Post a Comment